מעמדת שהביאה לקוח למדפיס את הספר ע"מ שתקבל דמי תיווך

שאלה:

שלום וברכה
השאלה שלי כזאת:
אני גרפיקאית ומעמדת ספרים, עשיתי הסכם עם מפיק דפוס שאני מביאה לו לקוח להדפסת ספר ומקבלת אחוזים מתוך הפרויקט.
הבאתי למפיק לקוח, הפרויקט התמשך והתמשך עקב תיקונים שונים (שלא תלויים בי אלא בלקוח) בסופו של דבר הספר הודפס ו… המדפיס טעה והדפיס בכמות כפולה של עותקים.
הוא הגיע לפשרה עם הלקוח שלקח את כל הספרים בהנחה קטנה.
כעת כשאני מבקשת את חלקי בעיסקה הוא טוען שיצא בעור שיניו ואני לא בסדר וכו' וכו'
ואני טוענת היות שהבאתי לו את הלקוח וגם בזבזתי על זה המון זמן בבירורים שונים ומשונים אני אמורה לקבל את חלקי בלי קשר לטעות שלו.
מה דעת ההלכה בענין?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הטעות שהייתה לא קשורה אלייך, [ולא משנה אם הטעות של המדפיס או של הלקוח], חייבים לשלם לך את מלוא הסכום שסיכמו איתך, מאחר ואת הבאת לקוח, וכדין פועל שעשה את מלאכתו.

בשאלתך הבאת שהמדפיס מאשים אותך בטעות, ואם כנים דבריו יש לשמוע את הצדדים כדי לראות עם מי הצדק.

בהצלחה.