הזמין מטען למחשב האם יכול לחזור בו ולבטל את הקנייה

שאלה:

שלום וברכה! הזמנתי מחנות המשתייכת לרשת חנויות בארץ מטען למחשב לאחר שאבד לי. עוד לפני שהגיע המטען המטען נמצא. שאלתי היא, האם מכיוון שהזמינו במיוחד עבורי את המטען חובה עלי לקנות ולשלם עבורו, או שאני פטורה מלקנות עליו מכיון שרוב הסיכויים שאין להם הפסד מהמקרה?

תשובה:

שלום וברכה,

מטען שניתן למוכרו לאחרים, אין המזמין חייב לקנותו לעצמו. אמנם אם המטען הינו מסוג ייחודי, ואין לו שימוש בשוק, חייב המזמין לקנותו, משום שאם מבטל את הקנייה מזיק את בעל החנות, ונחשב לגרמי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלג סעיף ח שאם הזמין דבר פלוני שמתקלקל מיד, וחוזר בו המזמין, חייב המזמין מדין גרמי. וכתב הנתיבות ס"ק טו שביאר שבהזמנה חובתו אח"כ לקנות, ואם לא יתקלקל איו חייב לקנותו אח"כ. וכ"כ בחזו"א ב"ק סימן כג ס"ק לה