אספו כסף לקניית ספר תורה ויש יותר מידי כסף

שאלה:

שלום לרב ,
במקום עבודתינו יש בית כנסת. החלטנו לקנות ספר תורה. פנינו לעובדים לתרום לרכישת ספר תורה. שאלתינו : יש סיכוי שנקבל תרומות יותר כסף מהדרוש. מה ניתן לעשות במותר הכסף ?
האם מותר בזה לקנות תפילין לבית הכנסת ?

תשובה:

שלום וברכה

במקרה כזה תוכלו לשנות את יעוד הכסף לצרכים אחרים של בית הכנסת כמו קניית תפילין, אבל זה הכל רק אם לא ניתן לעצור את המגבית, במקרה שניתן לעצור ולומר לאנשים שאין עוד צורך, אין כל היתר לגבות כספי צדקה בשקר…

מקורות:

ראה כאן מאמר נרחב בענין זה מידידי רבי יהושע פפר שליט"א.