השתתפות אחי הכלה האבלים בשבע ברכות של אחותם

שאלה:

שלום כבוד הרב.
כל האחים נמצאים בשנת אבל על אימם.
האם מותר לאחים של הכלה להשתתף בשבע ברכות במהלך השבוע.?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי דודים אבלים הייתי מחמיר בשמחת שבע ברכות, אבל האחים של הכלה ודאי חסרונם יורגש מאוד ויעיב על השמחה ויש להקל, אבל כמובן שלא יהיו כלי נגינה באותו ערב בו ישתתפו. כדאי שישמשו כמלצרים באירוע.

שירבו תמיד שמחות ולא תדעו צער!

מקורות:

ראה שולחן ערוך סי’ שצ”א ס”ג ברמ”א ובשערי תשובה שם, ובמהרשד”ם יו”ד סי’ ר”ב ובשו”ת מלמד להועיל יו”ד סי’ קמ”ג. וראה בדברי סופרים פרק מא סעיף מא-מה מה שהביא בדין זה.