לתרומות לחץ כאן

הכשרת תנור בשרי לחלבי וחזרה לבשרי

שאלה:

שלום לרבנים,
אנחנו רוצים להשתמש בתנור הבשרי שלנו להכנת מאכלים לארוע חלבי באופן חד פעמי (שימוש של יום-יומיים),ז"א, להכשיר לחלבי ואחר כך להכשיר שוב לבשרי. האם זה אפשרי ואיך זה נעשה? (אנחנו אשכנזים)

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה לא מומלץ, אבל אם יש צורך מיוחד ואין דרך אחרת, ניתן לעשות כך: מנקים את התנור היטב בחומרים פוגמים מסיר שומנים וכדומה. ממתינים 24 שעות ללא שימוש. ומפעילים אותו ריק על חומו המירבי חצי שעה. כך אפשר להשתמש בו לחלבי כמובן בתבניות חד פעמיות או חלביות ולא בתבניות הרגילות. בגמר השימוש החלבי תעשו כנ"ל כדי להחזירו לבשרי.

יום טוב.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל