אמירת קדיש על אדם שנפטר ללא ילדים

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב,
אמירת קדיש על קרוב שנפטר וידוע שלא יאמרו עליו קדיש ילדיו.-

האם רצוי ויש בכך ערך שאקח זאת על עצמי במשך השנה באמירת קדיש אחד בכל יום- אם כן, מתי לומר את הקדיש והיכן בתפילה ?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש בכך ענין גדול מאוד, ואם תוכל לומר קדיש בכל שלושת התפילות בודאי שכרך רב מן השמים. תאמר את הקדיש יתום הראשון שיש, בשחרית למנהג אשכנז הוא אחרי עלינו לשבח ולמנהג ספרד אחרי שיר של יום, במנחה לאשכנזים כנ"ל ולספרדים אחרי המזמור וכן בערבית.

תזכה למצוות.