טהרת המשפחה או שמירת שבת?

שאלה:

שלום וברכה,
אני שואלת בנוגע לאישה שאינה שומרת שבת ומאד משתדלת ורוצה לשמור טהרת המשפחה.
היא בת 40 ואם ל-2 ילדים ומאד רוצה עוד ילד.
הביוץ שלה הוא עד 5 + 7 ימים מיום קבלת המחזור.
אמור לצאת לה ליל טבילה (5+7) בליל שבת והיא גרה בארה"ב המרחק הליכה למקווה הוא 40 דק' כל צד ואינה מעוניינת ללכת רגלי בשל אנשים מסוכנים בדרך.
יש לה כמה אפשרויות:
אפשרות ראשונה – לנסוע בליל שבת ברכב ולטבול במקווה ואז אולי יהיה לה סיכוי להיכנס להריון אך זוהי מצווה הבאה בעבירה.
אפשרות שנייה לטבול במוצ"ש – אבל היא לא רוצה משום שלא יהיה לה סיכוי להיכנס להריון.
(אין לה אפשרות לעשות הפסק טהרה אחרי 4 ימים משום שהיא עדיין מדממת)
האם יש לכם איזשהו פתרון בשבילה?

תשובה:

לנסוע בשבת??? לא הבנתי איזו מן הצעה זו? וכי בורא העולם יתן לה ילד בזכות חילול השבת??

הפתרון מאוד פשוט, להמתין לחודש הבא. במקביל יש תרופות מאוד פשוטות לדחיית וסת, לריבוי ביוץ וכו' וכו', אפשר להתייעץ עם רופאת נשים, לא כדאי להיות נעול על ה5/7 שבהרבה חודשים זה גבולי מידי ולא מספיק.

כמו כן, עודדו אותה שבורא העולם לא מוותר על שום יהודי, ואין אף יהודי שיכול לומר לעצמו אני בקטע של טהרה בלי שבת, יהודים מסרו נפש במשך כל הדורות על שמירת השבת, שתתחיל לעשות צעדים ממשמעותיים בענין שמירת השבת ובעזרת ה' בזכות זה תזכה לזרע של קיימא ונחת מהילדים החמודים. כבר אמרו חז"ל "יותר מששמרו ישראל על השבת שמרה השבת על ישראל"!

בשורות טובות.