חלב אם מותר בשתיה?

שאלה:

שלום רציתי לדעת האם חלב אם זה דבר טרף שאסור לטעום אותו למעט התינוק שלי
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חלב אשה מותר לכל אדם לשתותו, אמנם חכמים אסרו לגדול לינק אותו ישירות ממנה אלא חולבת לתוך כלי או לתוך היד והוא שותה. וחכמים אמרו שגדול היונק מן השד או אפילו אם חולבת לתוך פיו הרי זה כיונק שקץ (רש”י שם פירש דהיינו דבר משוקץ) ומכים אותו מכת מרדות.

מקורות:

גמ’ כתובות ס,א וכריתות כב,א, רמב”ם מאכלות אסורות ג,ב ושולחן ערוך יו”ד סי’ פ”א סעיף ז’.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הש"ך כותב שחלב אישה שחלבתו לתוך כלי מותר לכתחילה . אומנם בפמ"ג שפ"ד כותב דווקא לחולה שאין בו סכנה התירו.
    מה להלכה? מותר לאדם בריא לשתותו?