חובה שישאר אור בליל שבת בשירותים כל הלילה?

שאלה:

האם צריך להיות אור בבית כל ליל שבת שאם יקום אחד מאנשי הבית בלילה לא יכשלו באפילה? במשנה ברורה (סימן רס״ג ס״ק ל) משמע שאינו צריך להיות האור נדלק כל הלילה. אולי זה מפני שבימיו הדליקו רק בנרות שעווה, אבל בזמן הזה דיש לנו חשמל בבית, האם צריך שהחשמל יהיה נדלק כל הלילה כדי שאנשי הבית לא יכשלו בעץ ואבן [ולא כאלו אנשים שמכבים האור ע"י שעון שבת בלילה]. שהרי לפעמים אנשים צריכים ללכת בפרוזדור לבית הכסא וכדומה באמצע הלילה

תשובה:

שלום וברכה

עיקר החיוב הוא בזמן שאנשים ערים, אבל אכן ראוי לכתחילה שיהיה אור בכל מקום שאנשים עוברים בלילה כמו בפרוזדור או בשירותים [ניתן לנתק חלק מהבית מהשעון שבת].

מקורות:

ראה קצות השלחן סי' עד ס"ק ו, ושו"ת רב פעלים ח"ד סי' ל, תורת חיים [סופר] סי' רסג סק"א.