אחד מהאחים הוציא צו ירושה בבית משפט

שאלה:

שלום אחד מהאחים של אישתי הוציא צו ירושה בבי משפט האם יש לאישתי חלק בירושה?

תשובה:

שלום וברכה,

לא פורט בשאלה האם הצוואה מזכה את הבנות חלק מהירושה. או שמא לא ניתן להם חלק כלל. והאם הצוואה נעשתה לפי ההלכה. והאם האחים מסכימים שתקבל.

מעיקר הדין לפי התורה בנות אין להן חלק בירושה כאשר יש בנים. ואם כתוב צוואה [הלכתית] גם לבנות יש חלק בירושה. אם לא הייתה צוואה כלל או שהצוואה לא נכתבה בצורה הלכתית, ואחד האחים פנה לבית משפט, למרות שהבית משפט מזכה את הבנות בחלק שווה עם הבנים, הפסק של בית משפט לא מתיר לבנות לקבל חלק מהירושה, ללא הסכמה מהאחים.

בהצלחה.