אזכרה 11 חודש בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אבי נפטר בכ"ג בטבת התשע"ח. ה-11 חודש יוצא ביום שבת, כ"ג בכסלו. על-פי מנהג העירקיים, האם עלינו לעלות לבית העלמין ביום ראשון כ"ד בכסלו או להקדים ליום שישי או חמישי? אם ביום ראשון, עד לאיזו שעה ניתן לעלות לבית העלמין כדי שייחשב בתוך יום ראשון (לפני שעת השקיעה?)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל, אתם יכולים או להקדים לשישי או לאחר ליום ראשון, אם ביום ראשון בודאי לפני השקיעה, אבל תקדימו עוד כדי שלא תאחרו חלילה את זמן הדלקת נרות חנוכה. ביום שיש עולים רק לפני חצות היום.

בשורות טובות.