קפה לפני התפילה / אכילה לאדם חלוש לפני התפילה

שאלה:

בסד
שלום כבוד הרב
רציתי לשאול האם בבוקר שקמים ישנה אפשרות לשתות קפה ומעט עוגה לפני ברכות השחר אם אני לא יכול להתרכז עקב כך

תשובה:

שלום וברכה

לשתות קפה לפני התפילה נהגו להקל, ולכן אם זה מספיק לך ואם אתה בריא אין כל סיבה שלא יספיק לזה – זה בסדר גמור. אדם חלוש שבלי אכילה מועטת אינו יכול להתפלל רשאי גם לאכול, אבל עדיף לברך קודם ברכות השחר.

מקורות:

משנה ברורה סי’ פ”ט ס”ק כ”ב, ואף שכתב שם שמותר ליתן סוכר רק בפיו כדי למתק את השתיה, אך כיום כתבו הפוסקים שמותר אף ליתן סוכר בקפה כיון שכך נוהגים ואין בזה דרך גאווה, יעוי’ באז נדברו חי”ב סי’ כ”ז, ושש”כ פרק נ”ב הערה ל”א ודע”ת סי’ פ”ט סעיף ג’ ואחרות רבינו ח”א עמוד נ”ז בשם הקה”י והגרש”ז אוירבך זצ”ל.