נפטר שבא בחלום ומראה על בעיה ברגלים

שאלה:

שלום כהוד הרב,
בערב שישי חלמתי על סבי שנפטר לפני כחצי שנה החלום היה מחולק לשני חלקים . בחלקו הראשון סבי יוצא ממקלחת והוא נשכב במיטתו שבחדרו בביתו כאשר הוא ערום עם תחתונים והוא קורא לי בשמי והוא אומר לי בפרצוף סובל תעשי לי מסאז ברגליים כי כואב לו ואני מורחת קרם ועושה לו מסאז ומתיחות .
בחלק השניי סבי מופיע בגינת חצר ביתה של אימי כאשר הוא יושב על הרצפה ומסביבו משפחה ואנשים יושבים על כסאות והוא יושב על הרצפה כאוב מרגליו הכואבות ואני מנשקת את צאוורו ומחבקת אותו ואומרת לו תיהיה חזק הכוליהיה בסדר .

תשובה:

שלום וברכה

זה חלום מעניין מאוד! שכן אנחנו יודעים מדברי חז"ל ש"ברא כרעא דאבוה", כלומר הצאצאים שהאדם משאיר בעולם הזה הם הרגלים שלו, והכוונה שהאדם בעולם הבא אינו יכול להועיל לעצמו ואינו יכול ללכת מעולם לעולם ולעלות במעלות נוספות, והדבר היחיד שיכול להועיל לו שם לעילוי נשמתו, זה שצאצאיו עושים מצוות, מתחזקים במצוות ובזיכוי הרבים ועוד. לכן מה שהוא סובל ברגלים ומבקש ממך לטפל לו ברגלים, זה כעין רמז שאתם הצאאים צריכים להיות הרגלים שלו ולפעול לעילוי נשמתו.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. חמתי חלמה על בנה שנפטר בגיל צעיר בן 26 שרגלייו אזוקות .. והוא אומר כמה שמות מבני המשפחה משו הזוי
    היא מפילה את האשמה על הילדים האלה.
    מה הפירוש האמיתי בבקשה
    פתרו לה את זה

  2. הפירוש האמיתי הוא שאדם בעולם העליון לא יכול ללכת מעצמו, על זה אמרו חכמים ברא כרעא דאבוה, כשהבן מקיים מצוות בעולם הזה הוא הרגלים של אביו להוליכו בעולם הבא ולהרבות זכויותיו, כך זה גם בחלום הזה, תעשו לעילוי נשמתו, חיזוק במצוות, זיכוי הרבים, לימוד משניות וכו', וירוח לו.

  3. חלמתי על סבא שלי שנפטר לפני כעשרה חודשים שהוא נמצא בספה, הניחו אותו כלומר נפטר שוב
    היה לו כפות רגליים קטנות מאד והוא הניח אותן על דוד שלי כלומר בנו. אנחנו אומרים לבן שלו תקום והוא לא מתייחס
    אני בהריון אם יש קשר..

  4. חלום מאוד מיוחד, הרי הצאצאים בלשון חז"ל הם הרגלים של אבותיהם הנפטרים, ורק הן במעשיהם הטובים ובמצוות והלימוד והקדיש יכולים להעלותם ממקום למקום, לכן תמשיכו להתחזק ולעשות דברים טובים ותגרמו לו רק נחת רוח.

  5. שלום כבוד הרב
    אני בשנה של אימי היקרה שנפטרה בכ״ו באדר
    אחותי חלמה איתה אתמול בלילה שהיא נראית טוב ובלי חמצן כמו שהייתה בחיים האמיתיים
    אבל יושבת בכיסא גלגלים אז אחותי אמרה לה אם את מרגישה טוב אולי תחזרי הביתה
    אז אימי ענתה לה שהיא לא יכולה כי הרגליים שלה נפוחות
    והבת הקטנה שלי חלמה אותה גם אתמול בלילה שהיא יושבת אצלה בחדר בכיסא גלגלים וביקשה להצטלם עם הבנות שלי
    וכל אחת מהן הניחה לה יד על הרגל והצטלמו והתמונה לא הייתה על כל הגוף אלא רק על הרגליים
    מה זה אומר בבקשה?

  6. חלמתי על סבי שנפטר לפני 11 חודשים שהוא קטוע רגל וכל פעם שהוא הולך הוא נרדם תוך כדי הליכה על אז אני כל הזמן עוזרת לו ומחזיקה אותו בזמן ההליכה – מוליכה אותו