חסרון קל בחלה – האם מועיל ללחם משנה?

שאלה:

שבוע טוב
אצלנו בישיבה ישנה פלטה גדולה שהתלמידים נוהגים לחמם עליה לחמים. כדי לזהות אנשים דוקרים עם מזלג (חד פעמי בדרך כלל) את הלחם ואז מוציאים להמוציא.השאלה האם אין כאן בעיה מצד לחם משנה. המציאות היא שהלחם נראה שלם רק 'דקור' במקומות שנעצו בו שיני מזלג תודה

תשובה:

שלום וברכה

חסרון קל בחלה כמו זה שהזכרת, או אפילו מעט יותר, כמו שמצוי אצל חלות שנדבקות בתנור וכשמפרידים אותן יש איזה חסרון בפינה, כיון שבעיני בני אדם זה נחשב שלם, זה לא פוגם אותן ללחם משנה.

מקורות:

חלקת יעקב או"ח סי' צג, שמירת שבת כהלכתה פרק נה הערה כד. וע"ע מחצית השקל בתחילת סי' רעד.