בייביסיטר שנרדמה ולא טיפלה בתינוק שבכה

שאלה:

שלום לרבנים מי שהביא לביתו בייביסיטר שחזר מצא את הבייביסיטר ישנה והתינוק בוכה ניכר שבוכה כבר זמן רב .גם שנכנס לבית היא לא התעוררה . האם מגיע את כל השכר ? האם לא מגיע שכר בכלל ? או מגיע שכר עד זמן שהיא נרדמה . יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

על הזמן שהייתה ערה ושמרה חייבים לשלם לה. על הזמן שישנה ולא עשתה את המוטל עליה, יש להסתפק האם חייבים לשלם, כיון שבפועל הימצאותה בבית מהווה שמירה מפני כל פגע שלא יקרה, ולמרות שלא טיפלה בתינוק בוכה, יש לראות אותה כאילו עבדה – ששהתה בבית. ויש לעיין.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פת"ש סימן שא ס"ק ב ששומר ששמר כמה ימים, ויום אחד לא שמר, יש לשלם לו שכרו על הזמן שעבד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם חלק מהעבודה של בייבי סיטר זה לא רק שלא יקרה פגע רע אלא גם בשביל לטפל בילדים, אז נמצא שהיא לא עשתה את מה שמוטל עליה. ולכך מסתבר שתלום מלא על זמן השינה שלה ודאי שלא מגיע לה. אולי רק חלקית.

  2. נכון. אבל רק על הזמן השינה. וראה בפת"ש שם שציינתי שאם לא עשה את כל העבודה יתכן ולא צריך לשלם כלל. ורק בזמנים אומרים שאם חלק מהזמן שילם חייב לשלם על הזמן ששילם. אמנם לא ברור לי מה כוונת הפת"ש שם.