דיבורי קירבה בימי נידה

שאלה:

אני נשוי שנה פלוס, מטבע הקשר ביני לבין אשתי יש בינינו הרבה צחוק וגילויי חיבה במהלך היום יום.
הייתי שמח לדעת מה בדיוק גדר הדיבורים האסורים בימי נדתה, מה גדר גילויי חיבה אסורים והאם מותר לנו להתבטא את הקושי בזמנים אלו בינינו והשתוקקות לזמן ההיתר.
ייש כח!

תשובה:

שלום וברכה

מאוד קשה להשיב על שאלה זו, כיון שזה מאוד תלוי בסגנון החיים והדיבור המקובלים, מה עשוי לגרום לקירבה מהסוג האסור, להתבדח בצורת קירבה על הקושי בריחוק – ודאי אסור. הפוסקים דיברו לדון אפילו על משחקים משותפים, כך שדיבורים ממש על היחסים שבינו לבינה הם ודאי קירבה אסורה.

שבוע טוב.