אמירה לנכרי לטלטל בשבת

שאלה:

לאור הדין שהיולדת בשבת יבקש מהנכרי שיוציא את הדברים מהבית למכונית ומהמכונית לביה"ח (בכדי להימנע מטלטול), האם מותר להכניס לתוך התיק גם דברים אחרים שאינם נצרכים לעצם הלידה (כגון ספר לימוד וכיו"ב), ולבקש מהנכרי להוציא את התיק כשאגב זה הוא מוציא גם את הדברים שאינם נצרכים?

תשובה:

שלום וברכה

אם אין עירוב אין לטלטל דבר שאינו נצרך לעצם הלידה גם אם זה על ידי גוי, כיון שאין עושים שבות דשבות אלא לצורך מצוה דרבים או הפסד גדול. אם יש עירוב רק אתה לא סומך עליו, יש להקל.