להוסיף שעות שלא היו בעבודה עבור שכר שמנעו מהעובד

שאלה:

שלום לרבנים אישתי עובדת כמזכירה בבית ספר יצאה בתור מחליפה של מורה לטיול בעקבות תלמידות שרצו שהיא תצא והמנהלת אמרה מעולה כי והיה ברור לאישתי שמקבלת על זה שכר בסוף הטיול המנהלת הגדירה את יציאתה לטיול כהתנדבות ולא שילמו לה על זה למרות שמורות אמרו למנהלת שישלמו לאישתי על הטיול הזה האם מותר לאישתי לצאת לרבע שעה מהעבודה לא להחתים כרטיס שהיא יוצאת כהחזר מסוים על הטיול עד שתגיע לסכום המיועד כפי מספר השעות שיצאה לטיול? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לשמוע את דברי המנהלת מדוע סוברת שלא אמורים לשלם על כך כדי לבדוק האם יש צדק בטענתה. אך במקרה שאין צדק ואין לה סמכות להחליט שהטיול בהתנדבות וללא שכר, מותר לה לתקף את הכרטיס באיחור ולהוסיף שעות כדי לקבל את שכרה.

צריך לבדוק את מקור השכר של המזכירה האם הוא מאותו משרד של המורות, במקומות שונים השכר למזכירות מגיע מהעירייה, והשכר של המורות מגיע ממשרד החינוך, ולא ניתן לקחת כסף מכספי העירייה על חשבון משרד החינוך.

בהצלחה.

נ.ב. את השאלות הנוספות תעלה שוב.

מקורות:

אם החוב ברור מותר לתקף את הכרטיס באיחור ולהוסיף שעות עבודה – כדין עביד איניש דינא לנפשיה כמבואר בשו"ע חו"מ סימן ד.