השתתפות במסיבת בית ספר של הבן בשנת אבל

שאלה:

אבא שלי נפטר ואני בשנת אבל . לבני ( הבכור ) יש מסיבת גמרא בבית הספר מהדין.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכפי שאני מניח נוכחותך חשובה מאוד לילד מותר להשתתף, אבל כמובן, בשלב שיש ששירה וריקודים תצא, ותחזור בזמן שיש נאומים הצגה או כל דבר אחר. תתאם עם הורה ידיד שידאג לכך שכשם שהוא רוקד עם בנו כך ירקוד גם עם בנך.

בהצלחה רבה ורוב נחת.

מקורות:

בפוסקים מובא שמותר לסב להשתתף בשמחת בר המצוה של נכדו כיון שחסרונו יורגש ויעיב על השמחה, דומה שבמסיבה של ילד צעיר נוכחות האב חשובה יותר מהסיטואציה הזו המובאת בפוסקים. וידועים דברי המהרשד”ם שהתיר לאחי החתן והכלה להשתתף בשמחתם [אף ללא שישמשו כמלצרים בסעודה] וראה דין ודברים בזה בהרחבה בס’ קציצור דברי סופרים פרק מא.