לחם מבצק העשוי מפתיתי שיבולת שועל

שאלה:

אם עושים בצק מ'קואקר דק', שזה פתיתי שיבולת שועל, ואופים את הבצק. האם זה נחשב ללחם שנוטלים עליו ידיים ומברכים המוציא וברכת המזון? שאלתי נוגעת בעיקר למצב בו קובעים על המאפה הזה סעודה. (רקע לשאלה – אני רגיש לגלוטן, ובשיבולת שועל כמעט ואין גלוטן). תודה.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה יש קצת ספק בענין זה וזה קצת תלוי כיצד זה נעשה ומתקבל, ואסביר: הכלל בפתיתי שיבולת שועל, הוא שתבשיל שגורם לריכוך ודיבוק גורם לכך שהברכה תהיה מזונות, בעוד שאפייה בחום בלבד כמו בגרנולה, מגדיר זאת עדיין כאדמה אפילו שנעשה דיבוק בחום, בעוגיות גרנולה בפשטות הברכה מזונות י זה מתרכך ונדבק אבל יש שפקפקו בזה וזה מאוד תלוי במירקם, וכך גם במה שאתה מתאר. נראה שאם הבצק קצת עם יותר מים אבל לא נוזלי שאז זה כבר תבשיל, זה עשוי להחשב לחם, אם אכן מה שמתקבל הוא מראה של בצק.

מקורות:

ראה שערי הברכה עמ' תרצט.