הנקה עם פצעים / נטילת ידים אחרי הנקה

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב,

1. האם מותר לי לשים משחה מיוחדת לטיפול בפצעים ולאחריה להניק את התינוק (מבחינת כשרות- שם המשחה לנסינו)? והאם מותר להניק כאשר יש פצע מדמם?
2. האם מותר להתפלל תוך כדי הנקה כאשר אני לא מכוסה לגמרי?
3. האם צריך ליטול ידיים לאחר הנקה או החלפת טיטול?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

המשחה גם אם יש בה חומרים שאינם כשרים הם ודאי פגומים לגמרי ואין בזה איסור אכילה לתינוק בפרט שהוא נקרא חולה, אבל יש להזר לא לתת לו למצוץ דם.

אם הידים נקיות ולא נגעת במקומות מכוסים מותר להתפלל למעט שמונה עשרה, אבל תכסי את עצמך במידת האפשר.

אם רוצים לומר דבר שבקדושה יש לרחוץ את הידים ולא צריך נטילה בכלי.