ברית מילה בנולד בפונדקאות

שאלה:

תינוק בן חודש שנולד מבצית של אב ואם יהודים, א בפונדקאות אצל גויה בחו"ל
האם ניתן למול? האם צרי למול לשם גיור" צריך לגיירו על דעת ב"ד? או שאינו צריך גיור?

תשובה:

שלום רב,

בהחלט, את המילה צריכים לעשות לשם גיור מחמת הגיור מספק שהוא צריך.מספק. הרי הפוסקים חלוקים בדעותיהם האם האם מולידה (הפונדקאית) היא זו האם או שמא בעלת הביצית. ראה כאן מה שכתבנו אתמול תשובה הפוכה, אבל הרעיון כמובן דומה שמאחר שיש מחלוקת, הרי שאסור לנו להצניח לעם היהודי ספק יהודי. גם אם האב במקרה סומך על שיטה כזו או אחרת. בהמשך הדורות זה חב לאחריני – בדבר כה מהותי.

הגיור ודאי צריך על דעת בי"ד, אבל כפי שהצעתי לפונה הנ"ל לפנות למכון פוע"ה אתה יכול לפנות אליהם והם ידריכו אותך בדיוק כיצד לעשות זאת.

בהצלחה