מצא קונטרס של חבר הושלך לגניזה

שאלה:

חבירי קנה קונטרס תלמודי ב1.5 ש"ח ואחר שלמד בו מעט השאיר אותו על השולחן בבית מדרש והלך, אח"כ שעה קלה מצאתי את הקונטרס בגניזה ואני יודע בבירור שלא חבירי הוא זה ששם אותו בגניזה האם מותר לי לקחת אותו? (לדעת מרן שאבידה מדעת אינה הפקר).

תשובה:

שלום וברכה,

אבדה מדעת פירושו שהבעלים הניחו במקום אבוד. אבל אם אחרים הניחו לבעלים והבעלים לא יודעים מכך, נחשב לאבדה מהבעלים, וחייב המוצא לקיים באבדה מצוות השבת אבדה.

על כן אתה שמצאת את הקונטרס אתה מחויב בהשבת אבדה

בהצלחה.