לשנות נתונים כדי לקבל פוליסה נמוכה לביטוח רכב

שאלה:

שלום וברכה.

ברצוני לבטח את רכבי הפרטי,אך מסתבר שמכיוון שבשלוש שנים האחרונות היה ברשותי רכב חברה שלא היה מותאם לאופי העבודה שלי (העבודה שלי היתה בחקלאות עם הרבה נסיעה בשטח ואילו הרכב שקבלתי לא התאים לאופי העבודה) אירעו תקלות ברכב וכתוצאה מכך אין לי עבר ביטוחי נקי,האם ניתן להצהיר כי לא היה לי רכב בשנים האחרונות ולקבל את המחיר הנמוך של הפוליסה?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לשנות נתונים כדי לקבל פוליסה נמוכה. אתה מבקש מהם שיבטחו אותך, ולכן אתה צריך לפעול לפי הנתונים שהם מכתיבים. אתה יכול לשכנע אותם שהתקלות שנעשו בעבר לא נעשו מרשלנות של הנהיגה. אבל לשקר כדי לקבל פוליסה נמוכה נחשב לאיסור שקר ולאיסור גזל.

בהצלחה.