יחסי אישות בזמן מלחמה

שאלה:

ידוע לי שיש איסור כל שהוא לשמש מיטתו בזמן מלחמה, האם בזמן שיש טילים בדרום יש איסור תשמיש המיטה?

נא לשלוח את התשובה למייל מטעמי סינון

תודה

תשובה:

שלום רב,

הטעם העיקרי לכך שלא לשמש בזמן רעבון או בעת מלחמה כמובא בשו"ע סי' רמ, הוא משום שעלולים להתקל בבעיה בגידולו של הילד וסיפוק צרכיו מה שלא קיים במציאות בת זמנינו. לעניין עצם ההשתתפות בצער אמרו בגמרא בבא בתרא ס,ב שעל אף שהיה מקום לתקן תקנה זו הרי היא גזירה שאין הציבור יכולים לעמוד בה ואין לתקן כך. ראה עוד בתוס' בתענית יא,א שלמרות שהנוסח הוא אסור לאדם וכו' הכוונה היא שאין בזה איסור אלא מדת חסידות.