האזנה לדיסקים כאשר הזמר מקבל תמלוגים

שאלה:

שלום
אני מקפיד לא לשמוע מוזיקה גזולה וכד'.
אולם כעת התברר לי שיש למשל אתר שניתן לשמוע שם חופשי את כל המוזיקה. והם טוענים שהם ברשיון, והיינו שבעצם כל הזמרים מקבלים תמלוגים על ההאזנה [מפוקח ע"י אקו"ם, ובאישור האמנים.]
האם ידוע באמת על כזה דבר?

אני מצטט מתוך האתר:
בשונה מאתרים אחרים הפועלים באופן פיראטי וללא רישיון, לנו יש רישיון סטרימינג (Streaming) מהפדרציה האנגלי לתקליטים PPL/PRS באנגליה, ודרכם אנחנו משלמים תמלוגים (Royalties) לכל זמר/מפיק בכל העולם על השמעת השירים שלו באתר/אפליקציה שלנו, במידה והזמר לא רשום אצלם, אפשר להירשם אצלנו כדי לקבל תמלוגים ישירות מאיתנו…

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר האתר מפרסם שהכל עם רישיון, אין שום צורך לחשוש ומותר להינות מהשירות שלהם.

בהצלחה.