רמ"ח תיבות בקריאת שמע

שאלה:

שלום לרבנים מרן בסי סא סע ג כתב קורא ביחיד יכוןבחמשה עשר ווין וכו ואני שואל למה רק יחיד האם בציבור אסור לי לכון זאת אשמח למקור תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שאפשר גם בציבור, אלא שבציבור אתה לא זקוק לכך, כיון שאתה משלים למנין רמ"ח תיבות על ידי שהחזן חוזר ואומר ה' אלוקיכם אמת [הקריאת שמע עצמה היא רמ"ה תיבות בלבד], ואתה לא צריך להשלים על ידי הווין האלו, ראה היטב בשו"ע ומשנה ברורה שם.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. טעות. אלא שהדרך להשלים לשלוש תיבות שהן החסרות לרמ"ח, הוא ט"ו ווין שהם בגימטריא שלוש שמות הקודש ראה שם בשו"ע הדברים מפורשים.