לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דיבורי חול בשבת

שאלה:

בשבת בסעודה אנחנו מדברים על הכל- דיבורים של יום חול וראיתי שזה אסור. איך אפשר בלי?

תשובה:

שלום וברכה

צריך לדעת מה הכוונה דיבורים של חול. מותר לספר מה היה השבוע, ואפילו מה קנו ועשו, כל זמן שהרעיון של הסיפור אינו תוכנית עתידית לעשות פעולה אסורה כמו קנייה או נסיעה וכדומה. כמו כן, גם פעולה עתידית יכולה להיות מותרת אם זה בדרך רמז, כמו דיבור על הליכה כשהכוונה לנסיעה, כך שעם זהירות אפשר לנהל שיחה נעימה על כל מה שקרה השבוע בלי להגיע לדיבור אסור. כמובן שהשבת ניתנה לרוממות ויש להרבות בדברי תורה ובזמירות, אבל גם ההווי המשפחתי חשוב מאוד, לשמוע כל אחד היכן הוא נמצא ומה עושה, ויש לעשות זאת באופן המותר.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שז פרטי דין זה.