בל תשחית בנטילת ידים

שאלה:

במהלך סועודת השבת, הבן שלי ממלא את הנטלה (מכילה יותר מ 5 רביעיות) ונוטל יד אחת. לאחר מכן ממלא עוד נטלה ונוטל את השניה.

האם יש בזה הידור? האם יש בזה בל תשחית?

תשובה:

שלום וברכה

אין בזה בל תשחית, ראשית משום שמים זה דבר מאוד זול וכך היא הנהגת בני האדם שלא להקפיד ולדקדק, שימוש סביר אינו בל תשחית. שנית, הרי יש סגולה ליטול בשפע מים, ראה שו"ע קנח י שהנוטל בשפע יזכה למלוא חופניים טיבותא! וסגולה היא גם צורך.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אין משבר מים, רוב המים היום בארץ זה מהתפלה, ומותר לאנשים לרחוץ רכבים, להתקלח כאוות נפשם, אז בדיוק הספל הזה של הנטילת ידים זו לא בעיה.