אישות מחוץ לנישואין

שאלה:

בעלי טוען שאין איסור עבורו לשכב עם זונה שטבלה או בתולה… ומידי פעם חושב על הכיוון הזה כפתרון לבעיותיו. מה דעת התורה בעניין? אשמח לשמוע דעת איזה רב זה ומה דעת הרב עובדיה בנידון.

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום! ודאי שאסור. חבל שהוא טועה ומטעה כשהוא רוצה לפרוק את יציריו.. אין אדם אחד שאומר שמותר. ובודאי לא מרן הגר"ע זצ"ל. נכון שאם האישה טבלה אין איסור נדה, אבל איסור זנות ודאי שיש. כאשר מדובר בזונה כפי שאת מתארת ודאי שזה איסור דאורייתא של לא תהיה קדשה ואיסור זה הוא מדאורייתא לדעת כל הראשונים. ואם היא אינה בתואר הזה אלא סתם אישות מחוץ לנישואין עם פנויה או רווקה בתולה או שאינה בתולה לדעת הרמב"ם זה איסור דאורייתא כנ"ל, ולדעת עוד ראשונים זה איסור דרבנן. אגב, גם בתולה שאינה טובלת עוברת על איסור נדה בדיוק כמו אישה שהיתה נשואה.

משך הדורות הקפידו מאד מאד על איסור זנות, בגמרא רואים עד כמה שהקפידו על כך (לדוגמה בכתובות עג,א ועוד) ובגלל יצרים רגעיים, אדם ששואף להיות ירא שמים רוצה לעבור על איסור חמור ולאבד הכל ברגע אחד!