זכויות יוצרים בהקרנת סרטים

שאלה:

שלום וברכה אשמח לדעת תשובה סופית בנדון
האם בהקרנות לנשים שכתוב בתחילתן כך:
ע"פ הוראת בתי הדין וגדו"י, חל איסור גזילה דאוריתא ע"כ סוג העתקה\צפייה בסרט ובלבד שהועתקו שלא כדין העובר ע"כ עובר על איסורי תורה חמורים…" האם מותר להעתיקם ממישהו שגם הוא העתיק ולראותם בצפייה ביתית, משום שהשאלה פה איך זה התפרסם אם לא מוכרים דיסקים של זה בחנויות
ויותר מכך, אם כבר הייתי בסרט כזה ושלמתי דמי כניסה, האם מותר לי לראותו בביתי?
אשמח לתשובה
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

היות וכל האיסור של זכויות יוצרים מתחיל מחמת החוק. וככל הנראה אין איסור הפרת זכויות יוצרים בדיסקים של שמיעה וצפייה. ולכן אין איסור להעתיק או לצפות בסרטים שלא שולמו עליהם, כאשר מדובר בצורך אישי ולא צורך מסחרי. ראה בהרחבה כאן

בהצלחה.