התחתנתי ואני לא יודעת את הלכות נידה!

שאלה:

שלום כבוד הרב
ברוך ה' מצאתי את הזיווג משמים שלי לאחר המון שנים של בדידות.
החלטנו להתחתן לאחר מספר חודשים של אהבה טהורה וזכה. בליל הכלולות עייפים אך מרוצים החלטתו לקיים את מצוות פרו ורבו. בעלי שיחייה החדיר את המכחול שלו לתוך השפורפרת ולפתע יצא דיו אדום. האם זה נקרא נידה? או שאני כבר בהריון? או שמא זאת הפלה רחמנא ליצלן? האם אני צריכה לשמור 14 ימי טהרה או בגלל ההפלה אפשר להמשיך ולהחדיר את המכחול העבה לשפורפרת? האם אני צריכה לחצוץ בטבילה?
כמו כן גיליתי כתם אדום על הפד, האם בעלי יכול לגעת בי או עליו לשמור נגיעה עד הטבילה במקווה?
אודה לך רבינו הקדוש על התשובה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותינו על שמחת נשואיכם, אבל מה שכואב, שניכר שאת כלל לא בקיאה בהלכות והגעת לגמרי לא מוכנה לנישואין וחבל! לא ניתן לבנות בית יהודי טהור בלי לדעת מה לעשות. אם את לא בתולה ואין כאן דם בתולים, הדם הזה הוא אכן נידות. לא הבנתי למה לחשוש להפלה, האם קיימתם יחסים באיסור לפני הנישואין? בכל מקרה אין סחבה לחשוש להפלה, נידות זה דבר טבעי וכנראה לא הכנת את עצמך כראוי עם תרופות למניעת וסת. באופן רגיל זו נידות, אבל אין נושא של 14 יום, יש צורך להמתין ארבעה ימים [ספרדים] או חמישה [אשכנזים] ואם הדימום כבר נפסק ניתן לעשות הפסק טהרה ושבעה נקיים. עד אז כמובן אתם אסורים בכל מגע. אבל קשה לי לפרט כאן את כל הכללים, את לגמרי לא בענין וחובה ללמוד בצורה מסודרת אצל רבנית מוסמכת ויפה שעה אחת קודם. אם את לא מכירה מדריכה טובה, תפני לאירגון נר לאלף שיסייעו לך.

בהצלחה.