לשלם בשטרות כסף קרועים שתקפים חוקית

שאלה:

דיני שטרות כסף
יש לי שטר 20 שקל שזה קרוע במקצת מן הצד ונסיתי להשתמש בזה בחניות המוכרים סירבו לקחת את זה
שאלה שלי שלפעמים ליד בתי כנסת מוכרים ספרים וליד זה יש קופה האם אפשר להשים כזה שטר בתוך הקופה ולקנות ספר
שלמיטב ידיעתי שבבנק אפשר להחליף את השטר כסף בשטר אחר האם זה מותר לעשות את זה?

תשובה:

שלום וברכה,

לשלם בשטר שתקף חוקית – אין איסור. ובפרט שבשטר שעובר לסוחר אלא שיש מוכרים שנרתעים מחמת חששנות יתרה – שאין איסור.

בהצלחה.