לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תספורת וגילוח ביום שישי שחל בראש חודש

שאלה:

שלום וברכה!
יש מנהג לא להסתפר שמעתי שיש מנהג שלא להסתפר בראש חודש בגלל צוואת ר' יהודה החסיד ורציתי לדעת לגבי היום יום שישי א' כסלו תשע"ט שזה ר"ח האם מותר להסתפר לכבוד שבת ???

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין ודאי מותר להסתפר בראש חודש. אולם המשנה ברורה (סי’ רס סק”ז) הביא כי יש הנוהגים כצוואת רבי יהודה החסיד שלא להסתפר בראש חודש. אפילו בראש חודש שחל בערב שבת. ומכל מקום לגבי גילוח נראה שיש להקל יותר כדי שלא להכנס לשבת בצורה שאינה ראויה.