שני כיסויים / שתי שקיות במיקרוגל

שאלה:

אני מחמם במיקרוגל במקום שאיני יודע עד כמה מקפידים על הפרדה בין חלב לבשר. אני משתמש בשיטה של שתי שקיות.
כמה שאלות:
א. האוכל מונח בתוך כלי (סגור או כמעט סגור). האם צריך 2 שקיות מלבד הכלי (כדי שהכלי לא ייאסר), או מספיק שקית אחת על הכלי (במצב שהכלי סגור לגמרי)?
ב. בפועל קרה לי ששמתי כלי בתוך שתי שקיות, והשקית החיצונה נפתחה במהלך החימום (כנראה בגלל התנפחות ואדים). האם הכלי נאסר? (האוכל היה פרווה)
תוודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בדיוק בגלל מה שתיארת באות ב' אנחנו ממליצים בכל פה שלא להשתמש בעצה הנ"ל, ולא להשתמש כלל במיקרוגל שאינו כשר! בסופו של דבר זה קורה לעיתים קרובות ואכן יש צורך להכשיר את הכלי. במידה וזה לא נפתח והכלי סגור הרמטית מספיק כיסוי אחד, אבל שוב כאמור המכשול מצוי. אם עושים זאת יש להשתמש שימוש קצר מאוד, שהאוכל לא יתחמם ממש אלא רק יהיה פושר, וכך אין הצטברות של אדים שגורמת לפתיחת השקית.