קביעת מזוזה בדלת בעל משקוף צר

שאלה:

שלום רב
בדלת של כניסה למסדרון של יחידות דיור, הדלת נסגרת על כל המשקוף, כך שאין אפשרות לקבוע שם מזוזה, האם ניתן לקבוע ממש בצמוד ממש מהחלק היותר פנימי[ שהוא בעצם עדיין קמת המשך לצורת הפתח (לדוגמא הצירים של הדלת לא מוברגים במשקוף עצמו [שהוא צר] אלא בשטח הנ"ל שעליו אני רוצה להניח המזוזה)

אם יש צורך אני יכול לשלוח תמונה, רק שאין באתר אפשרות של צירוף תמונה

תודה

תשובה:

שלום רב

הטוב ביותר לחקוק בתוך הפנל של האלומניום ולהניח את המזוזה שם, או אם מדובר בדלת הזזה יש בדרך כלל מקום כיון שעובי הפנל הוא כעובי שתי הדלתות. במקרה שזה לא אפשרי אתה יכול להניח את המזוזה בעובי הקיר שבו קבוע המשקוף כיון שגם הוא נראה כחלק מהפתח, ואם אין כל דרך אחרת יש לקבוע כלפי הנכנס בצמוד לדלת, אך ללא ברכה.

מקורות:

כאשר לא ניתן לקבוע את המזוזה בתוך חלל הפתח כיון שהוא בעובי הדלת ממש, יש לקובעה על המשקוף מצידו החיצוני ללא ברכה. אולם, אם הצורת הפתח של הבית עצמו אינה רחבה הרבה יותר מהאלומיניום ונראה הדבר כמו פתח אחד שחלקו בולט מעט מחברו, כמו במקרה שלך, יש להקל לקובעה שם וזה ודאי עדיף מלקובעה על צידו החיצוני של הפתח. המהודר ביותר, לעשות חור באלומיניום עצמו ולקובעה בעומק הפתח. ראה ס’ שערי המזוזה פרק יב סעיג ובהערה ט.