לא להלחיץ אנשים המתקרבים ליהדות

שאלה:

שלום רב.נראה שעיקר הפגם בחילול שבת הוא מחמת קישור הדעת/ הכוונה,הרצון -לפעולה,שהרי תינוק לא מחללשבת אף שעושה מלאכה ,ובכן אדם שאינו יודע שהמלאכה אסורה אינו מחלל ואינו פוגם עקרונית?וכן החילוני או מתחזקים שאינם בקיאים אין להלחיצם ללמוד מייד ,,וכו

תשובה:

שלום וברכה

ברור שיש מושג של תינוק שנשבה שיש עליו פחות תביעה ואינו נחשב מומר, כמו כן ברור שאסור להלחיץ אנשים באופן שעלול לגרום להם לרתיעה ולבסוף רק ירחיק אותם… אבל עדיין אין לדמות אדם בר דעת שמוטל עליו לקבל אחריות למעשיו, למעשיו של תינוק שאינו מודע ואינו אחראי על מעשיו כלל.

בכל מקרה לגופו יש להתייעץ פרטני, והעיקר באהבה ובשמחה.