הפלגה קצרה אם עוקרת ארוכה

שאלה:

לכבוד הרב
אישה שראתה בכ"ט לחודש לאחר מיכן ראתה במשך חודשים בכ"ו לחודש אך נמשכה ראיתה באותם חודשים גם ביום כ"ט ממעין פתוח האם צריכה לחוש לכ"ט באם כן האם יש מקום לאמר שקבעה וסת לכ"ט
בהצטרף עם הראיה הראשונה שהיתה ממעין סתום

תשובה:

שלום וברכה

לא החמירו באופן כזה אלא כאשר פעמיים ראתה בכ"ט לחודש ורק פעם שלישית היתה ממעין פתוח, אבל בשני פעמים מעין פתוח אינה קובעת וסת לכ"ט בחודש, אבל צריכה לחוש לו כדין וסת שאינו קבוע כיון שעדיין לא נעקר [זאת מלבד מה שנהגו להחמיר שהפלגה קצרה בלאו הכי אינה עוקרת ארוכה, גם אם לא היתה רואה בכ"ט והיה מעינה נסגר עד אז].

מקורות:

על עצם דין זה שחוששים לדעות שהפלגה קצרה אינה עוקרת ארוכה ראה בית מאיר סי’ קפט סעי’ יג, שו”ע הרב קו”א סעי’ ד, וע”ע סד”ט ס”ק יט.