עו"ד פלילי שמסנגר על הלקוחות שלו

שאלה:

עו"ד, שמנסה לסתור ראיות/טענות בתיק פלילי של הפרקליטות,, אך יודע שהצדק עימם (כי הלקוח סיפר לו או באופן אחר) , האם בניסיונו לסתור את הראיות/טענות , הוא עובר על "מדבר שקר תרחק", או על כל איסור אחר?

תשובה:

שלום וברכה,

עונש שניתן בבית משפט אינו עונש לפי ההלכה – דהיינו ברור שלפי ההלכה מותר לפרקליטות להעניש עבריינים – ואם לא הם איש את רעהו חיים בלעו – אך העבריין מצידו לא חייב לקבל את העונש. בשונה מחובת מזיק שהמזיק מצידו חייב לשלם גם לולי חיוב הבית דין. ולכן זכותו של הנשפט להציל את עצמו, ולנסות לשכנע את הבית משפט שאין ראיה למעלליו, ולהיפטר מהעונש. וכמו כן העו"ד שהוא שלוחו של הנתבע יכול לנסות להגן עליו בכל דרך האפשרי.

בצלחה.