ניתוח קיצור קיבה – מה עושים עם הקיבה שהוציאו?

שאלה:

רבותי
שלום.
רציתי לדעת בבקשה, מה צריכים לעשות את חתיכת הקיבה אחרי ניתוח קיצור. האם חייבים לקבור?
בברכה רבה

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני אין חיוב קבורה לאיבר הבא מאדם חי, אולם המנהג לקוברו כדי שלא יבואו כהנים להטמא על ידו. אולם כמובן לא קוברים אותו יחד עם האדם עצמו, אלא באותה שעה בה נכרת. בחלק מאיבר לא נהגו לקבור.

ראה בהרחבה רבה בשו”ת ציץ אליעזר ח”י סימן כה פרק ח מדברי הפוסקים בזה. ותורף דבריו, שהואיל וחיוב הקבורה הוא משום כפרה או שלא יבוא האדם לידי בזיון, שני טעמים אלו אינם שייכים בקבורת איבר בודד.

הצטרף לדיון

תגובה 1