שוכר שמשלם ארנונה בהנחה ורוצה לדרוש מהמשכיר תשלום ללא ההנחה

שאלה:

אני שוכר דירה של 150 מטר וגודלה של הדירה 240 מטר והחלק הזה נשכר בנפרד. אני משלם את כל הארנונה ובעל הדירה מקזז את ההפרש והיות אני זכאי להנחה ארנונה של על 80% האם אוכל לבקש את ההפרש כפי שהוא ללא ההנחה . וגם כדי לא לחשוף את המצב הרפואי שבגינו אני מקבל הנחה ? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבנתי נכון את השאלה, אתה משלם 20% מתשלום הארנונה, ורוצה לקחת מבעל הדירה תשלום מלא – 100% של הארנונה.

אינך יכול לקחת יותר מאשר שילמת בפועל, למרות שהנחה נעשתה בגללך אינך יכול לבקש הוצאות שלא היו לך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קפג סעיף ט גבי אדם ששלח שליח שיפרע לו חובותיו בסך חמישים, והשליח התפשר ושילם עשרים וחמש, שהמותר למשלח. ועיין ש"ך שם ס"ק יז.

וראה עוד שו"ע חו"מ סימן שלב סעיף ב גבי בעה"ב ששלח שליח לשכור פועלים בארבעה והשליח התנה את שכרם בשלושה, חייב בעה"ב לשלם שלושה בלבד, וכתב הש"ך שם ס"ק י שהדינר הרביעי שייך לבעה"ב ולא לשליח. מוכח ששליח לא יכול לתבוע הוצאות שלא היו.