ביצה לא קלופה שהיתה במים גלויים בלילה

שאלה:

שלום רב .
מה דין ביצה קשה שבושלה בערב ונשארה לא קלופה במיים בכלי ללא מכסה ..על הכיריים ? האם יש לחשוש משום המיים הגלויים כל הלילה ?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל חשש. לדעת הרבה פוסקים אין חובה להקפיד על מים שהיו גלויים בלילה בזמנינו כיון שלא מצויים נחשים, שנית הנושא אינו רוח רעה אלא כאמור חשש ארס נחש, וכיון שלא שותים את המים, אלא מקלפים את הקליפה ואוכלים רק מה שבתוכה – אין חשש.

מקורות:

יש לדעת, שהעיקר להלכה שבזמנינו שנחשים אינם מצויים בבתים אין חשש של משקין מגולים [ורק לענין קידוש ושאר כוס של ברכה מקפידים בזה, וכפי שפסק השולחן ערוך ביו”ד סי’ קטז סעיף א. אמנם, ידועה שיטת הגר”א שמחמיר בזה גם לזמנינו, וכן הביא הפתחי תשובה שם בשם השל”ה ששומר נפשו ירחק מזה, ומכל מקום בכל מקרה של ספק וכדומה ודאי יש לסמוך על הכרעת השו”ע.