מצבה לאבא מכספי מעשרות

שאלה:

שלום כבוד הרב . אבא שלי נפטר לפני שלושה שבועות ושילמתי 7500 ש"ח עבור מצבה . האם זה יכול להיחשב מכספי מעשרות וכמובן כספי מעשרות עתידים מכיון שהמעשר שלי אינו 7500 ש"ח בחודש . דבר נוסף שילמתי חוב של אבי חוב שנגבה דרך עו"ד בהיות בחיים בתשלומים של 12 חודשים שעדין נגבים ממני . האם זה נחשב כספי מעשרות בחיו וגם לאחר מותו ? תודה רבה ושנשמע רק בשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה

לא ניתן לנכות מדמי מעשר משתי סיבות: האחת כיון שכבר שילמת שלא על דעת לקחת מדמי מעשר… והתחייבות שאדם נתן שלא מדמי מעשר אינו יכול לנכותה למפרע.

סיבה נוספת, את המצבה לוקחים מהירושה, כלומר לפני שאתה מקבל משהו מהירושה של אבא, אם זה דירה או כל דבר אחר, אתה משלם את מה שנצרך לקבורתו בכבוד, וכיון שאני מניח שהשאיר אחריו משהו, הוא זכאי להקבר משלו.

בשורות טובות.