ליטוף בעלי חיים בשבת

שאלה:

לכבוד הרב
האם מותר ללטף בע"ח בשבת כאשר לא מטלטלים אותו אלא הוא עומד במקומו? או שאולי בגלל שהפרווה שלו(בכלב למשל) תזוז כשמלטפים או הנוצות בתוכי זה כן בעיה? (הבנתי שבדבר "מחובר" אין כו"כ בעיה השאלה אם גם כאן הדין כן), אציין שמדובר בחיית מחמד אם אפשר לצרף את הסברא שהם בכלל מותרים לליטוף

תשובה:

שלום וברכה

לדעת רוב הפוסקים אין ללטף חיות מחמד בשבת, ראה כאן ובתגובות, אף שיש שהקלו בזה בזמנינו שהם מיועדות לכך, וכן צידד הגרש”ז אויערבך, כך שראוי להחמיר והמיקל יש לו על מי לסמוך.