אונאה במקח וממכר במכירת מוצרים טבעיים

שאלה:

יש מנהג כזה שהייתי רוצה לבדוק בעניין מוצרים טבעיים ש היצרן נותן לך מוצר למכור ואומר תמכור בכמה שאתה רוצה השאלה מה הגבולות בזה בכלל בכל מוצרים הטבעיים גם ללא הנחיות? ?

תשובה:

שלום וברכה,

עניתי לך על שאלה

מכירת המוצרים צריכה להיות כמחיר השוק, ולא להגביה את המחיר יותר מ17% ממחיר השוק. אם יש מוכרים ביוקר ויש מוכרים בזול, אתה יכול למכור במחיר היקר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו”ע חו”מ סימן רכז שאם מוכר יותר ממחיר השוק נחשב לאונאה ואסור.