תיווך סחורה במאכלות אסורות

שאלה:

שלום וברכה,
האם מותר להיות מתווך בעסקה כאשר הלקוח ממצרים רוצה לקנות בשר בקופסאות שימורים מאוקראינה. אני רק שואל מחיר ממפעל באוקראינה ומוסיף על המחיר רק דמי תיווך שלי או לוקח מהעסקה אחוז של תיווך. אין לי שום נגישות למאכלים האסורים. האם זה מותר ואם לא באיזה אופנים אפשר לעשות את התיווך תודה רבה.
האם אפשר מקורות תודה

תשובה:

שלום רב,

באופן המדובר אין בזה בעיה ומותר לעסוק בזה.

מקורות:

ראה בשו"ת מהרש"ם ח"ט סי' סט שנשאל: "בדבר אחד שפרנסתו מן הסרסרות אם מותר לו לקנות חלב עבור סוחר אחד ממרחקים והוא אינו מביאו לביתו אלא קונה ומוליך הסחורה על עגלת הקיטור ישר לסוחר. הנה מה שהאריך בדיו משאת סחורה מכמה פוסקים, עי' מה שכתבתי בחיבורי… אבל בנד"ד להיות סרסור לבד דינו כפועל וכבר האריכו בזה בשו"ת שואל ומשיב מהדורה תניינא ח"ג סי' נז ותשובות ב"ש סי' קצב. ובשו"ת בית אפרים החדשות פסק להתיר לבעל עגלה להוליך נבילות וטריפות ולהרויח שכר עגלה"….כלומר, אפילו סרסור שקנה ומכר לדעת המהרש"ם יש להתיר. ראה עוד בשו"ת אמרי ישר ח"א סי' קיח. אולם גם לדעתו במקרה שלך שאינך נוגע בזה כלל, וגם לא קונה כלל אלא רק מרוויח תיווך אפשר להתיר. ראה בהרחבה בנושא זה בספר משיב משפט לידידי הרה"ג עובדיה יוסף טולידאנו סי' טו שהרחיב בזה.