לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נישואין עם עדים לא כשרים

שאלה:

הורי התחתנו כשלא היו דתים עם עדים לא כשרים לאחר שחזרו בתשובה התברר לאבי שכנראה אנחנו כהנים מה הדין שלי? אין בעיה לכהן שנולד עם נישואים לא כשרים ?

תשובה:

שלום רב,

לגבי תוקף הנישואין שלדבריך לא היו שם עדים כשרים בחופה, לא שייך להשיב בלי לדעת את הפרטים. ישנם לא מעט פוסקים שסוברים שלמרות הכל, אם היו שם אנשים בקהל שהם כשרים, יתכן מאד שהקידושין בתוקף, אולי יש להחמיר ולעשות שוב קידושין, אבל לא שייך לומר לשיטתם שהם אינם נשואים כהלכה ואמא שלך אינה אשת איש.(ראה שו"ת חתם סופר אבה"ע סי' ק' ועוד).

בכל מקרה זה לא אמור להשפיע על מעמדך ככהן או לא. גם אדם שנולד לאב כהן שלא התחתן בחופה וקידושין בנו נחשב לכהן לכל דבר. (אלא אם כן, יש סיבה להסתפק שמא אינו אביו, אבל זה לא שייך במקרה שלך).

בכל מקרה, אל תמהר להכריז על עצמך ככהן. כדאי לבדוק את הנושא הלכתית אם אכן אתה נחשב לכהן או לא.

אשמח לסייע לך

זאב ליטקה