קיבלתי חולצה של חברת דואר ישראל – השימוש בה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה, מידי פעם אני מקבלת שקיות של בגדים ממכרים, היתה פעם שקיבלתי בין השאר חולצות של פקידת דואר – חולצה לבנה שעליה בצד תווית שכתוב עליה דואר ישראל. האם מותר לי להשתמש בה ללא חשש שזה שייך לדואר ישראל?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקנות מאדם חפץ גזול, אבל אם יש צד שהחפץ הספציפי הזה אינו גזול מותר לקנות ממנו. ובמקרה שלך יש צד גדול שחולצה לא גנובה מדואר ישראל, אלא הגיעה בהיתר למכר שלך, [אולי קיבל מתנה מעובד] ולכן אין צורך לחשוש שמא החולצה גזולה.

בהצלחה.

מקורות:

כתוב בשו"ע שאדם שחזקתו של חפציו גזולים אסור לקנות ממנו, אבל אם מעט מחפציו אינם גזולים מותר לקנות ממנו הכל, שיכול הקונה לתלות שהחפץ הזה אינו גזול.