יחסי אישות כאשר האישה לוקחת מניעה

שאלה:

בס"ד
נשואים == שנים +2 בנות גיל 3-4
הבעל רוצה עוד ילדים האישה רוצה הפסקה [לא מגדירה זמן]
האישה משתמש בטבעת [נוברינג] ללא התר מהרב מפני שאינה מעונינת בכך היא מחליטה לבד
לבעל יש צער מכך מבין שכדי לקבל התר אך האישה מעדיפה להחליט בלי יעוץ רבני
אנני רוצה ללחוץ מפני שלום הבית וממשיך כך
האם ביחסי האישות הגבר עובר עברה ?

תשובה:

שלום רב,

אין כל איסור ביחסי אישות גם כאשר האישה לוקחת מניעה. אכן כאשר עדיין לא קיימת פריה ורביה, מניעה זה יותר בעייתי, למרות שהאישה אינה מחוייבת בפריה ורביה, מ"מ היא משועבדת לבעלה לצורך זה. אבל אני מבין שהנושא עדין אצלה עדיין, נקווה שבזמן הקרוב היא תבין שהחלטות כאלה מקבלים במשותף ולא באופן חד צדדי.