פריצת מנעול בשבת

שאלה:

איפה כתוב שמותר לפרוץ מנעול בשבת (אם לא מפרקים אותו)?

תשובה:

אינני יודע איך פורצים בלי לשבור. ודאי אסור לשבור את המנעול בשבת, יש בזה ענין של סותר, אלא שכיון שזה היה דרך השחתה דינו כמקלקל וזה אסור מדרבנן. ראה רמב”ם שבת פ”י הט”ו, וביאור הלכה סי’ שמ סעיף ד.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שם זו הלכה פשוטה מאוד, במקום ידית לוקחים מברג, זה לא שובר את המנעול ולא מתקן ולא כרוך בשום פעולה אסורה בשבת, כך דיברנו על שבירת המנעול לצורך פריצת הדלת.